Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

RSS VSEBINE

RSS (»Really Simple Syndication« ali »Resnično Preproste Objave«) označuje tehnologijo, ki vas samodejno obvešča, da so spletna mesta, katera ste predhodno določili, da jih želite spremljati, posodobila svojo vsebino. Tako vam ni potrebno vsakokrat obiskati posamezne spletne strani, da bi preverili ali na njej kaj novega. Le to lahko storite šele takrat, ko vas poseben program »RSS odjemalec«, obvesti o novosti.

 

Za spremljanje tovrstnih objav potrebujete »RSS odjemalca« - poseben program, ki si zapisuje informacije, katere je pridobil iz različnih RSS kanalov. Po odločitvi za RSS odjemalca se morate odločiti samo še, katere kanale želite spremljati.

 

Spletne strani, ki podpirajo RSS tehnologijo so ponavadi označene z ikono . Le ta je povezava do RSS kanala, na katerega se lahko prijavite s pomočjo vašega RSS odjemalca. Informacije posredovane s pomočjo RSS tehnologije lahko spremljate na več načinov. Med najbolj pogostimi so:

 

  • uporaba spletnega brskalnika - Mozilla Firefox in Internet Explorer sta spletna brskalnika, ki omogočata preprosto naročanje na RSS objave. Na spletni strani, ki ponuja tovrstne vsebine, z miško kliknete na ikono, ki označuje RSS kanal. Nato v oknu s seznamom zadnjih objav za izbrano spletno mesto, ki se vam odpre, izberete »Subscribe to this feed« in ustvaril se vam bo zaznamek.
  • posebni programi, ki vam informacije iz različnih spletnih virov posredujejo na enem mestu (npr: RSS Bandit, Freereader in Google Reader).

 

Na spletnem mestu Urada vlade za komuniciranje lahko spremljate naslednje RSS kanale z vsebinami v slovenskem jeziku: