Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

UPORABA ZNAMKE

Njena moč leži v vsebini in motivaciji prebivalcev države, da z znamko tudi živijo, ter se krepi z razširjenostjo in pogostostjo njene uporabe. Znamka Slovenije bo namreč toliko močnejša, kolikor bolj pogosto in enovito jo bomo uporabljali. Kot njeni skrbniki zato spodbujamo in podpiramo njeno uporabo v promocijske namene. Če jo bomo uporabljali in vsak dan živeli na nam lastni način, bomo tudi tujim partnerjem, obiskovalcem, turistom, tujim politikom, svetovnim uporabnikom medijev in drugi javnosti dali jasno sliko o Sloveniji. Pokazali bomo, kje so njene prednosti in razlike od drugih držav ter ji tako dali pravo vrednost. Le tako  nas bodo tudi drugi lahko začutili, le tako bo Slovenija postala poznana, cenjena in vrednotena po tem, kar smo. Z uporabo znamke lahko k temu pripomoremo vsi državljani.

  

Identiteta znamke Slovenije, priporočene smernice in mogoči načini njene uporabe so navedeni v Priročniku znamke Slovenije (PDF, 2.8 MB).

  

Priročnik znamke Slovenije opisuje njeno vsebino, predstavlja in zapoveduje načine njene uporabe, vključno s smernicami za uporabo gesla in logotipa. Namenjen je vsem, ki želijo uporabiti znamko Slovenije.

 
Vsak uporabnik jo bo udejanjal drugače, a pomembno je vedeti: znamke in njenega znaka ni dovoljeno spreminjati.

  
Kaj je promocijska uporaba znamke?

Promocijska uporaba pomeni, da je mogoče vsebinske prvine znamke (opisane v priročniku) in logotip prosto uporabljati (ob upoštevanju pravilne uporabe logotipa, ki je določena s priročnikom celostne grafične podobe) za nastope na sejmih, v predstavitvenih publikacijah, pri oglaševanju izdelkov in storitev, pri predstavitvah, na kongresih in konferencah, v dopisih in podobno.

   
Navodila, kako uporabiti znamko, najdete v priročniku znamke (PDF, 2.8 MB) in priročniku celostne grafične podobe(PDF, 4.9 MB).

   
Kako pridobiti dovoljenje za promocijsko uporabo znamke?

Znamko lahko v promocijske namene uporabljajo vsi, a morajo za to pridobiti dovoljenjeoz. soglasje njenega skrbnika.

   
Če bi želeli uporabljati znamko, vas prosimo, da izpolnite Obrazec za pridobitev dovoljenja za uporabo znamke.

 

Pomembno:

 
Zainteresirani posameznik ali organizacija, ki pridobi dovoljenje za uporabo znamke, se strinja z izjavo, da bo znak/logotip uporabljal izključno v promocijske namene skladno s priročnikom celostne podobe znamke in da bo osnutek oblikovalske/grafične rešitve predložil kontaktni osebi skrbnika znamke v potrditev.

 

Prodajna mesta in spletna stran z izdelki I FEEL SLOVENIA

  

Izvajalec za ekskluzivno trženje izdelkov linije »I FEEL SLOVENIA« je podjetje Ural prodaja, d.o.o.

   

Izdelke linije »I FEEL SLOVENIA« lahko kupite na različnih prodajnih mestih v Sloveniji in preko spletne strani www.ifeelslovenia.org.