Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ZNAMKA SLOVENIJE I FEEL SLOVENIA

 

Z znamko I feel Slovenia se naša država predstavlja od leta 2007. Nastala je z željo po povečanju konkurenčnosti Slovenije na različnih področjih. Tudi slogan znamke ni naključen: Slovenije namreč ni mogoče preprosto prikazati s podobo, temveč jo je treba občutiti in doživeti – z besedo, zvokom, barvo, dotikom, dejanjem in izkušnjo.

 
I feel Slovenia izraža čustva in v tem se razlikuje od znamk drugih držav.
  

Moč znamke države je odvisna tudi od zavzetosti različnih državnih struktur, gospodarstva, turizma, kulturnih in znanstvenih ustanov ter prebivalcev za njeno uporabo. Njena uporaba in izvajanje namreč pomeni, da živimo, kar Slovenci smo in kar Slovenija je – na svoj lastni način. Znamka Slovenije bo močnejša in po svetu bolj razpoznavna, če jo bomo živeli in dopolnjevali z našimi interesi.

Če želite informacije, podatke in odgovore, ki jih ne najdete v objavljenih dokumentih (Priročnik znamke Slovenije, Priročnik celostne grafične podobe znamke Slovenije), vas vabimo, da vaše vprašanje zastavite skrbniku znamke. Kontaktna oseba skrbnika znamke je mag. Polona Prešeren (e-naslov: polona.preseren(at)gov.si).