Skoči na vsebino

ARHIV 2019

Sinfo - januar/februar 2019

Vstopili smo novo koledarsko leto, pred nami so novi izzivi. In veselimo se tega. Vsebinski poudarek je v številki pred vami predvsem na kulturi. Odstiramo impresivno zgodovino elegance slovenskega baleta in predstavljamo lepoto giba sodobnega plesa. Zgodovino je vedno treba spoštovati in najbolj posebne so družinske zgodbe. Eno tako, piransko, predstavljamo tudi vam. Slovenci se lahko pohvalimo tudi z mnogimi osebnostmi in projekti, ki bogatijo naše življenje, nam dajejo navdih in prispevajo k temu, da je kultura prepoznana tudi v tujini.  Enako velja tudi za gospodarstvo, znanost in šport.


V tem letu pa bomo posebno pozornost še posebej namenili naslednjim temam: Kulinariki, ker je Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem potrdil kandidaturo Slovenije za naziv Evropska gastronomska regija 2021; delovanju in sobivanju v Evropski uniji, ker bo Slovenija v drugi polovici leta 2021 predsedovala Svetu EU ter organizaciji NATO, ker je od vstopa že 15 let; Kulturnemu turizmu zaradi bogastva kulture in uspešnosti slovenskega turizma; Literaturi, ker bo Slovenija častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma 2022; Znanosti, ker letos praznujemo sto let ustanovitve Univerze v Ljubljani in slovenski znanstveniki dosegajo izredne uspehe; Gospodarstvu, ker smo Green, Creative, Smart; Diplomaciji zaradi vse učinkovitejše diplomatske mreže; Športu, ker smo med najboljšimi v svetu. Vse te poudarke pa v okviru nacionalne znamke I Feel Slovenia.
V novo leto tako vstopamo z odločenostjo, da bodo zgodbe še bolj zanimive in bo tudi zaradi vseh piscev promocija Slovenije še bolj prepoznavna. Želimo pa si tudi vaših odzivov in predlogov.
 

Sinfo - januar/februar 2019 (pdf v angleščini)

 

izbor člankov v slovenščini:

 

- Poklon slovenskemu baletu
- Zgodba o vrnitvi h koreninam: Memento, Piran
- Vodnikova domačija
- Najboljša kuharica tradicije je Meta Repovž
- Športnik leta