Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ARHIV 2017

Sinfo - november/december 2017

Pika na i

 

V zadnji letošnji številki revije Sinfo dajemo piko na i vsebinam, s katerimi smo vas skozi leto seznanjali. Zaključujemo zgodbo o Plečniku, katerega arhitektura je večna. Vseskozi pišemo tudi o uspehih Slovenije na področju turizma. Veliko pozornosti smo namenili tudi uspešnim zgodbam s poslovnega področja. Slovenski znanosti smo namenili celo številko, prav tako slovenski literaturi. Ana Roš iz Hiše Franko je najboljša kuharska mojstrica letošnjega leta na svetu po izboru akademije 50 najboljših restavracij na svetu (The World's 50 Best Restaurants). Šport je zgodba o uspehu že vsa leta. In ne samo v zimskih športih, Slovenci smo tudi Evropski prvaki v košarki, blestimo v šahu in smo odlični tudi v drugih športnih disciplinah. 

    

Vsi, ki se trudimo, da bi bilo branje prispevkov v reviji Sinfo vsebinsko zanimivo in tudi na oko privlačno,vam seveda želimo – uživajte v toplini Božiča in Novega leta. S tistimi, ki jih imate radi.

 

Izbor člankov v slovenščini:

 

      

Sinfo - september/oktober 2017

Pisana beseda nas bogati

 

Nacionalni program za kulturo 2014–2017 med temeljne cilje na področju knjige uvršča projekt »Slovenija – častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu«. Slovenija se poteguje za to, da bi bila častna gostja sejma v letu 2021. Ta cilj je pomemben predvsem za širšo prepoznavnost slovenske ustvarjalnosti, njenih kulturnih, gospodarskih in drugih potencialov. V revije Sinfo predstavljamo srednjeveško knjižno slikarstvo, se z vami in arhitektom Jožetom Plečnikom sprehajamo po slovenski Narodni Univerzitetni knjižnici, izpostavljamo najboljše aktualne slovenske pisce knjig različnih žanrov, tuje pisce, ki so v lepotah narave in zgodovinskih dogodkih na slovenskih tleh našli inspiracijo za svoja najboljša dela.

 

Izbor člankov v slovenščini:

 

      

Sinfo - julij/avgust 2017

Dobrodošli v izjemno Slovenijo

 

Slovenci smo na svojo deželo ponosni. Slovenija  je raj v srcu Evrope - dežela planin, morja, Panonske nižine in izrednih ljudi. Dežela, kjer so tujci zaželeni in predvsem tudi dežela, ki ceni vse sorojake Slovence, čeprav ne živijo v matični državi. Poleg naravnih lepot in kulturnih znamenitosti se naša slovenska dežela predstavlja tudi skozi  sposobnosti posameznikov, da ustvarjajo edinstvene projekte, ki oporekajo predsodku majhnosti. Tankočutnost, občutek za čas, za estetiko, za vizionarstvo. In hvaležnost tradiciji.

 

Izbor člankov v slovenščini:

      

Sinfo - maj/junij 2017

Skrivnost najboljših

 

V tej številki revije Sinfo izpostavljamo naravno in kulturno dediščino. Pri slednji se odsev preteklosti ne odraža le v materialnem svetu, ampak tudi v duhovnem, v spremembi odnosa do izkušenj preteklosti. Mladi ljudje v tradicionalni obrti vidijo vse bolj vidijo priložnost in izziv. Zato nekoč deficitarni poklici postajajo pogosto tudi vse bolj umetniški. Večna arhitektura je tista, ki v gradbene materiale vtke duh preteklosti s ščepcem sedanjosti in celostno vizijo z duhovnim razmislekom. Tisto, kar je narava oblikovala skozi tisočletja, ohrani v največji možni meri kvaliteten urbanistični načrt. Naravna dediščina že nekaj časa ni zanemarljiva, ampak ima strateški pomen. Turizem postavlja v ospredje butičnost in trajnost. Slovenska tradicija je bogata in nam vsem daje možnosti, da smo najboljši. 

 

Izbor člankov v slovenščini:

 

      

Sinfo - marec/april 2017

Strateški fokus

 

V tej številki predstavljamo posameznike in podjetja, ki so dokaz odličnosti  na področju znanosti, podjetništva, kulture, kulinarike, turizma in športa. Navdih, pogum in vztrajnost ter povezovanje so ključni za uspešen projekt in produkt na kateremkoli področju in tega se Slovenci zavedamo. Tudi mladi. Imamo fokus in smo pogumni, za nas je meja lahko samo nebo.

 

Izbor člankov v slovenščini:

Sinfo - januar/februar 2017

Uživajte v kulturi

 

Slovenski kulturni prostor je raznolik in se intenzivno razvija vsak dan, z mnogimi novimi idejami in mnogimi novimi ustvarjalci. Kulturna identiteta  v Sloveniji se je uspela ohraniti in se še razvija. Izbor, ki ga ponujajo hrami kulture je pester. Posebno pozornost namenjamo zato razvoju glasbenega šolstva in odrske umetnosti v Sloveniji pa tudi najbolj znanemu slovenskemu arhitektu Jožetu Plečniku.

 

 

Izbor člankov v slovenščini: