Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ARHIV 2015

Sinfo - november/december 2015

2016 - Leto modrih odločitev

 

Naj bo drugo leto, leto modrih odločitev, naj prevlada zmagovalna miselnost, naj postane Slovenija tujcem bolj poznana, naj bo vsega za vse dovolj - so najbolj pogoste želje uspešnih, mladih podjetnikov, o katerih pišemo. Slovenci z drznostjo, zlasti mladih, dokaj hitro zmanjšujemo zaostanek, ki smo ga morda imeli v primerjavi s podjetniško bolj razvitimi trgi. Podporno okolje se je  razvilo, veliko se dogaja, veliko se govori o novih poslovnih možnostih in veliko stvari se začenja na novo.

Izbor člankov v slovenščini:

  

Sinfo - september/oktober 2015

Brez glasbe bi bilo življenje ena sama napaka

 

Je nekoč dejal filozof Friedrich Nietzsche. Za mnoge je glasba višje razodetje kot vsa modrost in filozofija skupaj - dotik nečesa neizrekljivega, svetega, božanskega. Brez nje in sploh brez umetnosti bi bila družba barbarska družba neukih, vraževernih in lahko vodljivih omejencev. Širi horizonte ter odpira in podpira drugačen pogled. Odkar obstaja človek, obstaja tudi ona. Glasba. Je tista, ki lahko izboljša človeški um s tem, da ga gane, in tako spremeni človeške navade in iz duše odpravi umazanijo vsakdanjega življenja.

Izbor člankov v slovenščini:

  

Sinfo - julij/avgust 2015

Butična dežela v srednji Evropi

 

Naj vas njena majhnost ne zavede. Prav ta namreč omogoča dobro umeščenost Slovenije v zemljepisno, kulturno in zgodovinsko stičišče Evrope in omogoča preprosto dostopnost do številnih znamenitosti in zanimivosti. Zakaj naj bi se turist odločil prav za obisk Slovenije? Kaj je v Sloveniji zanj tu tako privlačnega in kaj mu lahko ponudi, česar ne more najti v sosednjih državah, v katerih je turizem razvitejši, na primer v Italiji in na Hrvaškem? Odgovor je jasen: raznolikost in bližino. Gostje lahko zjutraj smučajo na Kaninu le pol drugo uro pozneje pa se že lahko nastavljajo sončnim žarkom na Obali. Druga prednost je, da v Sloveniji ni množičnega turizma. Če želi nekdo preživeti dopust v miru in spokojnosti, je to zlahka uresničljivo. Veliko razlogov za obisk torej.

Izbor člankov v slovenščini:

  

Sinfo - maj/junij 2015

V svetovnem vrhu

 

Deset Slovencev je z močno vizijo, neomajno vztrajnostjo in drznostjo preseglo omejitve povprečja in prodrlo visoko v svetovno ustvarjalnost. Z vrhunskim oblikovanjem najprestižnejših blagovnih znamk, izdelovanjem izpušnih cevi, ki so vgrajene v najprestižnejše motocikle in zmogljive športne avtomobile po vsem svetu, izumi, ki so za vedno spremenili svet, arheološkimi odkritji, ki so premaknila meje v znanosti, z dovršenimi filmi ter z najbolj kreativnimi umetniškimi projekti. Uspelo jim je tudi zato, ker kljub začetnim težavam, niso odnehali, ker so enostavno vztrajali, in verjeli, da bodo nekega dne na vrhu ustvarjalnega sveta. In uspeli.

Izbor člankov v slovenščini:

   

Sinfo - marec/april 2015

Zelena. Aktivna. Zdrava.

 

V ospredje tokrat postavljamo zgodbo o Sloveniji, pripoved o tem, kako so živeli naši predniki, kakšno okolje je bila Slovenija in kakšna je sedaj. Avtohtonost se gradi s pomočjo majhnih korakov. Ni nepomembno, kakšno okolje nas obdaja, saj nas to okolje navdihuje. Slovenija je gozdna dežela, dežela hribov in gora, morja in sonca, rek in potokov. O tem pišemo, ko vam predstavljamo bogastvo slovenskih gozdov, delo arhitekta Julijana Krapeža, kranjsko čebelo in druge avtohtone slovenske živali ter rastline, svet okoli reke Kolpe, za Slovence sveto žito – Ajdo, Škofjeloški pasijon in slovensko čipko ter druge slovenske posebnosti.

Izbor člankov v slovenščini:

   

Sinfo - januar/februar 2015

Pričarajmo si zimsko pravljico

   

V Sloveniji morda res še vedno zimo povezujemo predvsem z alpskim smučanjem. Vendar še zdaleč ni to edina zimska aktivnost. Marsikdo se že odloča tudi za turno smučanje, popularno je tudi deskanje, sankanje in drsanje. Morda pa vas bo osvojil snowkite? Zimska krajina je čudovita. Pravljična, mistična, skrivnostna. Tako smo vam želeli prikazati tudi v tej številki. Zimo, v kateri lahko v Sloveniji še posebej uživate in zimo, ki daje možnosti tudi za kreativne, umetniške in poslovne priložnosti.

  

Pred vami je tudi prenovljen Sinfo, ki bo sedaj izhajal vsake dva meseca, imel pa bo večji obseg, še več fotografij in člankov ter bo tematsko še bolj poglobljen. Upamo, da boste ob njem uživali še bolj kot ste do sedaj.

Izbor člankov v slovenščini: