SINFO- INFORMATIVNO-PROMOCIJSKA REVIJA

Informativno-promocijska revija, ki prinaša izbor zanimivih prispevkov s področja gospodarstva, kulture, znanosti, športa in turizma.

 

 

Sinfo - marec/april 2016

Zelena Slovenija

 


Čista in neokrnjena narava, zdrava in lokalno pridelana hrana, izredno vodno bogastvo in ena najbolj čistih pitnih vod na svetu so nedvomno ključne prednosti Slovenije. Narava je Slovencem podarila na tisoče hektarjev prvovrstnega gozda, ki so ga generacije naših prednikov skrbno vzdrževale in s tem povečevale edino strateško surovino, ki jo imamo. V obdobju, ko se vedno bolj srečujemo s podnebnimi spremembami, je pomen gozda in lesa večji kot kdaj koli prej, saj nič ne more nadomestiti procesa vezave CO2 v les.

Izbor člankov v slovenščini:

 

 

Sinfo - januar/februar 2016

2016 - Stoletni sen nekaj generacij

 


Kar dosti poguma, smelosti in drznosti je bilo potrebno, da smo si Slovenci pred 25-imi leti na demokratičen in predvsem miroljuben način izborili samostojnost in neodvisnost. In s tem udejanili vsaj 150 letni sen nekaj generacij Slovenk in Slovencev. Enoletno praznovanje v letošnjem letu se je začelo že z obeležitvijo obletnice plebiscita, nadaljevalo pa se bo vse do konca leta, ko bo minilo 25 let od sprejetja prve slovenske ustave.

Izbor člankov v slovenščini:

 

 

SINFO - podatki o reviji

 

Izdajatelj: Urad Vlade RS za komuniciranje

Glavna urednica: Petra Ložar, petra.lozar1(at)gov.si

Izvršna urednica: Vesna Žarkovič, vesna.zarkovic(at)gov.si 

Uredniški odbor: Danila Golob, mag. Polona Prešeren, Uroš Mahkovec, Danila Mašič, Livija Kovač Kostantinovič

Oblikovanje: Irena Kogoj

Prevodi: Amidas, DZTPS

Tiskarna: Collegium Graphicum

Število izvodov: 3500

 

Revija Sinfo je od 1.9.2013 brezplačno dostopna tudi na vseh Apple računalnikih, iPad-ih in IPhone-ih. Elektronska verzija v iBooks formatu je dostopna tudi v vseh 51 Apple iBookstores knjigarnah po vsem svetu. Več>>