Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PUBLIKACIJE

Urad vlade za komuniciranje (UKOM) izdaja informativno-promocijske publikacije o Sloveniji, ki so namenjene predstavitvi Slovenije v tujini in širjenju prepoznavnosti države pri tujih javnostih. Vse promocijske publikacije so v angleškem jeziku, nekatere izmed njih pa so dosegljive tudi v drugih tujih jezikih.

Vloga za promocijske publikacije

 

UKOM v okviru svojih dejavnosti različnim prosilcem zagotavlja promocijske publikacije v tujih jezikih v razumnem obsegu glede na razpoložljive količine. Vlogo za promocijske publikacije je praviloma potrebno podati pisno po elektronski pošti (danila.masic(at)gov.si) ali na poštni naslov UKOM-a (Gregorčičeva 25, 1000 Ljubljana). V vlogi je potrebno navesti ime dogodka ali priložnosti, celotni naziv prosilca (institucije, podjetja ali posameznika), datum in namen uporabe gradiv, pričakovano število udeležencev iz tujine in želeni datum prevzema gradiv. Vlogo za gradiva mora UKOM prejeti najmanj sedem delovnih dni pred želenim prevzemom gradiv.

   

UKOM lahko vlogi ugodi samo delno ali jo zavrne, če so gradiva pošla, če so na voljo v omejenem obsegu oziroma če v vlogi navedena uporaba promocijskih gradiv ni v skladu s cilji, ki so jim promocijska gradiva namenjena. Za vsako izdajo promocijskega gradiva UKOM izpolni obrazec o naročilu in izdaji promocijskih gradiv. Obrazce mora podpisati prejemnik ob prevzemu gradiv na našem naslovu na recepciji Gregorčičeve 25 v Ljubljani. UKOM gradiv ne dostavlja niti ne pošilja po pošti (razen na stroške prejemnika). Od prejemnikov promocijskih gradiv se pričakuje, da po dogodku pošljejo kratko poročilo o razdelitvi oziroma uporabi gradiv ter po možnosti tudi fotodokumentacijo.

 

Sinfo: Slovenian magazine

 

Promocijska revija v angleškem jeziku, ki prinaša izbor zanimivih prispevkov s področja gospodarstva, kulture, znanosti, športa in turizma. Namenjena je tuji javnosti in ni del gradiva v sklopu naročanja publikacij. Več>>

 

I Feel Slovenia

Publikacija v angleškem jeziku. Spoznali boste Slovenijo z vsemi njenimi posebnostmi, načinom življenja, prebivalci, izjemnimi športniki in tudi politično ureditvijo.

 

V angleškem jeziku (PDF, 5.4 MB)

Info sheet about Slovenia

Info list. Kratka predstavitev Slovenije v več jezikih (v PDF):
angleščina (536 KB), hrvaščina (534 KB), madžarščina (2.4 MB), italijanščina (2.4 MB), španščina (2.8 MB), francoščina (544 KB), nemščina (538 KB), arabščina (5.9 MB), turščina (535 KB), portugalščina (538 KB), ruščina (2.4 MB), srbščina (2.4 MB), bošnjaški jezik (509 KB), češčina (536 KB), črnogorščina (508 KB), finščina (517 KB), grščina (548 KB), gruzijščina (600 KB), latvijščina (530 KB), litovščina (518 KB), makedonščina (543 KB), poljščina (536 KB), švedščina (528 KB), ukrajinščina (544 KB), kitajščina (729 KB), japonščina (699 KB), hebrejščina (5.9 MB).

 

 

Info sheet about Slovenia

Info list. Kratka predstavitev Slovenije v več jezikih (v PDF):
angleščina (693 KB), češčina (740 KB), finščina (640 KB), švedščina (732 KB)