Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NETKO 2004 - URAD PREJEL ZLATO PRIZNANJE

 

Ljubljana, 26. novembra 2004

 

Na Gospodarski zbornici so 24. novembra 2004 podelili letošnje nagrade Netko za najboljše spletne strani. Med nagrajenci je tudi spletni portal Urada vlade za informiranje, ki je v kategoriji spletni portali za mala in srednja podjetja ter ustanove prejel zlato nagrado.

 

Žirija je v obrazložitvi nagrade zapisala: "Spletni portal Urada vlade za informiranje si zasluži nagrado zaradi izjemne ustreznosti opravljanja svojega poslanstva. Na način primeren povprečnemu uporabniku predstavlja delo vlade in zagotavlja njegovo transparentnost javnosti, ob tem pa tako tuji kot domači javnosti predstavlja Vlado RS kot dobro organizirano, integrirano, kredibilno in ugledno institucijo, ki je vredna zaupanja.

 

Portal Urada vlade za informiranje posebej odlikuje enostavna, a premišljena in vsebinsko uravnotežena zasnova vstopne strani portala; nevsiljiva a državni ravni simbolno ustrezna grafično-vizualna podoba; jasna struktura vsebine spletnega mesta in enostavnost navigacije po njem; uvedba povezovalnega elementa državnega spleta - orodne sigov pasice; uredniška politika, ki se kaže v medijsko prilagojeni hipertekstualni pripravi besedil ter dobremu ažuriranju in arhiviranju vsebine.

 

Spletni portal Urada za informiranje je ob vseh teh odlikah izveden tako, da je enostavno dostopen najširši množici državljanov, pri čemer ohranja visokemu državnemu nivoju primeren celostni vtis. Kot tak naj služi kot najboljši zgled za vsa spletna mesta na državnem nivoju."

 

Nagrado Netko, priznanje za najboljšo poslovno spletno stran v Sloveniji podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za informacijsko družbo in revijo Gospodarski vestnik.

 

Sedemčlanska žirija je v petih kategorijah podelila zlate in srebrne nagrade. Pri ocenjevanju so upoštevali vsebino, strukturo in navigacijo, obliko, funkcionalnost, interaktivnost in celotni vtis pa tudi skladnost s cilji projekta, ki so jih prijavitelji navedli v prijavi.

 

V Uradu smo se strokovnega priznanja razveselili, saj pomeni, da znamo v uradu dobro izpolnjevati naše poslanstvo - to je zagotavljanje javnosti dela vlade prek informacij in podatkov, ki so zanimivi za medije pa tudi za širšo javnost, kakor tudi poksrbeti za privlačno predstavitev Slovenije za številne tuje javnosti.

 

 

Povezava

 

Netko 2004 - Najboljša poslovna spletna stran

Več o nagradi Netko 2004 na spletnem portalu Gospodarske zbornice, kjer boste našli podatke o razpisu, ocenjevalnih kriterijih, sestavi žirije in nagrajencih.