Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NAGRADA PRIZMA VLADNEMU URADU ZA INFORMIRANJE ZA PROJEKT: "SLOVENIJA. DOMA V EVROPI."

 

Maribor, 22. oktober 2004

 

Slovensko društvo za odnose z javnostmi je letošnjo nagrado za dosežke na področju odnosov z javnostmi Prizma podelilo Uradu vlade RS za informiranje, in sicer za program obveščanja javnosti o vključevanju Slovenije v EU, imenovan "Slovenija. Doma v Evropi."

 

Žirija pod vodstvom Janje Požar je menila, da je to najbolj kompleksen primer odnosov z javnostmi v javnem neprofitnem sektorju in si kot primer dobre poslovne prakse zasluži še posebno pozornost. Člani žirije so v utemeljitvi svoje odločitve opozorili, da je bila komunikacijska podpora strateško načrtovana, dobro usklajena in konsistentna, kar je bilo še posebno pomembno zaradi večletnega procesa vključevanja.

 

Člani žirije so poudarili, da je prijavljen primer po vseh kriterijih dosegel visoko raven, od opredelitve problema, do podprtosti z raziskavami, uspešen pa je bil tudi pri izvajanju komunikacijskih aktivnosti. Izbrana orodja so bila uporabljena spretno in so dosledno ciljala v opredeljene segmente javnosti. Ton kampanje je bil odprt in racionalen, zasnovan na dejstvih in vsebinsko prepleten.

 

Program obveščanja javnosti o vključevanju Slovenije v EU je bil del slovenske pridružitvene strategije. Urad ga je začel izvajati vzporedno z začetkom pogajanj Slovenije z EU, in sicer marca 1998 in ga izvaja tudi po vstopu Slovenije v EU. Temeljni namen je bil seznaniti državljanke in državljane s prednostmi in slabostmi članstva v EU.

 

 

 

Povezave

 

Slovenija. Doma v Evropi.

Na vladnem portalu z informacijami o življenju v EU si lahko preberete več o Programu obveščanja slovenske javnosti o vključevanju Slovenije v EU.

 

8. Slovenska konferenca o odnosih z javnostmi

Maribor, 21.-23. oktober 2004

 

O podeljevanju nagrad Prizma

Prizma je nacionalna strokovna nagrada Slovenskega društva za odnose z javnostmi, ki jo društvo podeljuje slovenskim organizacijam za odličnost izvedenih komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi z namenom.

 

Slovensko društvo za odnose z javnostmi

PRSS je strokovno, nepridobitno, prostovoljno in samostojno nevladno krovno nacionalno združenje strokovnjakov za odnose z javnostmi in komunikacijski management.