Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

TUJI DOPISNIKI

Ministrstvo za kulturo je z uveljavitvijo Zakona o medijih prevzelo opravljanje določenih upravnih nalog v zvezi z akreditacijo tujih dopisništev in dopisnikov.
 
Ministrstvo za kulturo na osnovi Zakona o medijih od leta 2001 vodi akreditacijo tujih dopisništev in dopisnikov v Sloveniji.

 

Tuja tiskovna agencija ali tuji medij po Zakonu o medijih je pravna oseba, ki ima sedež v tujini, njena temeljna dejavnost pa je redno zbiranje in posredovanje oziroma razširjanje informativnih programskih vsebin.

  

Za tuje dopisnike pa se po tem zakonu štejejo novinarji, fotoreporterji ter radijski, televizijski in filmski snemalci, ki so, ne glede na njihovo državljanstvo, redno zaposleni pri tujem izdajatelju medija ali pri tuji tiskovni agenciji, ali pa imajo s tem izdajateljem oziroma agencijo sklenjeno pogodbo in nameravajo v Republiki Sloveniji svojo dejavnost izvajati najmanj tri (3) mesece.

 

Več informacij glede vpisa v register na spletni strani ali pri:

 

mag. Minka Jerebič
tel.: +386 1 369 5914
fax: +386 1 369 5992
e-pošta: minka.jerebic(at)gov.si