Skoči na vsebino

NOVICA

16. 6. 2017

SoDeloValna kulinarična delavnica

Vabljeni na kulinarično potovanje v Eritrejo, ki bo potekalo v torek, 20. junija 2017, ob 18. uri v Gostilni dela na Poljanski cesti 7 v Ljubljani. 

   

Ob svetovnem dnevu beguncev se bomo skupaj z mladeniči, ki so v Slovenijo prišli iz Eritreje, podali na kulinarično potovanje in spoznali vsakdanjo hrano njihove domovine. Skupaj bomo pripravili INJERO, elastičen, palačinki podoben kruh z luknjicami, ki zaradi dolge fermentacije razvije slasten, rahlo kiselkast okus. Injera je narejena iz moke starodavnega žita tef, ki je brez glutena, zato ste vabljeni tudi tisti z glutensko intoleranco. Pripravili bomo tudi omake in pomake, ki jih Eritrejci postrežejo poleg injere, tako ob vsakdanjih kot tudi ob prazničnih priložnostih. Skupna priprava hrane bo hkrati priložnost za medkulturno učenje, spoznavanje, pogovor in izmenjavo izkušenj.

     
Delavnica je za udeležence brezplačna, zaradi omejenega števila prostih mest so obvezne prijave na drustvo.terravera@gmail.com.

Delavnica je del projekta  'SoDeloValnica mladih na področju begunstva', ki ga sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.