Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

UPRAVLJAVSKO PARTNERSTVO MED EVROPSKO KOMISIJO IN SLOVENIJO

Urad vlade za komuniciranje v imenu slovenske vlade in Evropska komisija sta že marca 2007 podpisala sporazum o upravljavskem partnerstvu na področju komuniciranja zadev Evropske unije (Partnerstvo), za obdobje štirih let. Cilj Partnerstva je usklajeno komuniciranje o evropskih zadevah s strani Evropske komisije, Evropskega parlamenta in slovenske vlade. Predstavniki vseh treh institucij vsako leto pripravimo skupni komunikacijski program, ki zajema različne aktivnosti za več ciljnih javnosti (mladi, strokovne javnosti, NVO, državljani). S tem omogočamo predstavitev in razpravo o različnih vidikih evropskih tematik, ki se dotikajo vsakdanjega življenja državljanov.

  

V okviru Partnerstva so bile v Sloveniji od leta 2007 organizirane številne aktivnosti, ki zaradi svoje idejne, organizacijske in vsebinske vrednosti veljajo kot primeri dobrih praks. V prvih dveh letih izvedbe Partnerstva smo naslavljali predvsem mlade, zainteresirano širšo javnost in nevladne organizacije. Po dveh letih izvajanja je bila opravljenja evalvacija, ki je ugotovila, da so programi zaradi vključitve idej vseh partnerjev in njihovih izkušenj boljši, prodornejši, zanimivejši in bolj inovativni kot če bi vsaka institucija ločeno komunicirala.Številni programi se nadaljujejo tudi po prenehanju podpore Partnerstva, prav tako pa se v okviru drugih projektov nadaljujejo nekatera orodja, prvotno uporabljena v programih Partnerstva.

  

Z letom 2011 se je zaključil prvi štiriletni sporazum o Partnerstvu in zaradi izjemno dobrih izkušenj in rezultatov sta januarja 2011 Evropska komisija in Urad vlade za komuniciranje v imenu slovenske vlade sklenila nov štiriletni sporazum.

  

Na spodnjih povezavah lahko vidite seznam projektov in izvajalcev, s katerimi je Urad sklenil pogodbe, in se financirajo iz sredstev upravljavskega partnerstva: