Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

EU ZA DRŽAVLJANE

O Evropski uniji in vsem, kar se v njej dogaja, lahko evropski državljani izvejo od svojih vlad. V Sloveniji je Urad vlade za komuniciranje že pred vstopom Slovenije v EU začel z obveščanjem in ozaveščanjem o EU zadevah.

 

Pred vstopom smo zagotavljali informacije s pomočjo evrofona, prve vladne kontaktne številke, ki je bila na voljo državljanom in se je kasneje razvila v Enotni kontaktni center. Poleg zagotavljanja odgovorov prek telefona je nudil tudi informacije in odgovore preko spletnega mesta evropa.gov.si, elektronske pošte, evrodopisnic, organiziral brezplačne predstavitve po Sloveniji ter skrbel za distribucijo brezplačnih publikacij. Dostop do informacij je omogočal tudi Evrobus,  potujoča knjižnica in informacijska pisarna o EU, ki je krožil po Sloveniji in obiskoval tudi bolj odročne kraje.

 

Po vstopu Slovenije v EU so obveščanje o posameznih temah prevzela pristojna ministrstva in vladne službe. Danes Urad vlade za komuniciranje zagotavlja informacije o EU zadevah na več različnih načinov: priprava aktualnih novic, obravnava pomembnih tematik, napoved dogodkov z EU vsebino, sodelovanje z nevladnimi organizacijami in komunikacijske kampanje ob večjih projektih.